18 Nisan Dünya Amatör Telsizciler Günü Kutlu Olsun !

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) İzmir Şubesi olarak Dünya Amatör Radyo Günü kutlaması kapsamında düzenlediğimiz etkinlik İzmir’deki ve çeşitli bölgelerden radyo amatörlerini bir araya getirdi. Bayraklı’daki dernek merkezimizde gün boyu süren etkinliğe İzmir, İstanbul, Aydın, Bursa, Balıkesir, Manisa, Tekirdağ, Kütahya’dan 200’ü aşkın amatör telsizci katıldı.

Şubemizin etkinlik alanında telsiz iletişim ve güvenlik kuruluşları tarafından sergilikler açıldı. Amatör telsizciler, sergiliklerde ihtiyaç duyduğu ürünleri ve haberleşme ekipmanlarını uygun fiyatlarla alabilme olanağı buldu. TRAC İzmir Şubesi üyelerinin ev sahipliği yaptığı etkinlik sonunda yapılan çekilişle amatör telsizcilere çeşitli firmalarca telsizler ve telsiz ekipmanları hediye edildi.

Etkinliğe katılan Bayraklı Belediyesi Afet İşleri Müdürü, Şehir Plancısı Sabri Yüksel, bu kadar gönüllü insanı, amatör telsizciyi bir arada görmenin çok etkileyici olduğunu belirtti. TRAC İzmir Şubesi’yle işbirliği protokolü yapıldığını hatırlatan Yüksel, afetler konusunda çalışan kurumlarla diyaloğu arttırmayı, gönüllü sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmayı ve ilçeyi afete hazırlamayı hedeflediklerini söyledi.

Etkinliğe konuk olanlar

TRAC Konak Şube Başkanı, DEÜ İzmir Meslek Yüksek Okulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Özgür Öz (TA3GD), TRAC Bursa Şube Başkanı Cankut Kalyoncu (TA3LCK), TRAC Genel Başkan Yardımcısı ve TRAC Mustafakemalpaşa Şubesi Başkanı Gökhan Sunar (TA3SG), TRAC Manisa Şubesi üyesi İbrahim Çalgın (TA3AIC), TRAC Balıkesir Şubesi Başkan Yardımcısı Soner Targut (TA3STR), TRAC Tekirdağ Şubesi üyesi Metin Korkmaz (TA1ED), TRAC Bergama Şubesi üyesi Ertuğrul Biçer (TA3TY), Kütahya’dan deneyimli amatör telsizci Ali Aktaş (TA4RC), TRAC İzmir Şubesi’nin kurucuları Ömer Yardaş (TA3AK), Kemal Keklik (TA3BC) ve Cihan Emre (TA3BE), TRAC Aydın Şubesi’nin kurucu başkanı Mesut Pargan, İstanbul bölgesi amatör telsizcilerinden Hasan Tahsin Yavuz (TA1F) etkinliğe katılan konuklar arasında yer aldı.