TRAC İzmir Şubesi’nde Aksöğüt dönemi

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) İzmir Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu derneğin Bayraklı’daki merkezinde yapıldı. Genel kurulda yapılan seçimde Hüsamettin Aksöğüt (TA3NE) ile Erdi Temiz’in (TA3RET) listeleri oylandı. Genel kurula katılan 70 üyeden 43’ünün oyunu alan Aksöğüt, TRAC İzmir Şubesi’nin yeni başkanı oldu.

TRAC İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Hüsamettin Aksöğüt’ün başkanlığında Burak Abatay (TB3HBA), Özgür Özyurt (TA3XYZ), Cengiz Yeter (TA3CYN) ve Hüseyin Durmuş’dan (TA3KHD) oluştu. Nilay Özçetin (TA2YJ), Metin Özyap (TA3MTO) ve Enes Yılmaz da (TA3AXM) Denetleme Kurulu’nu oluşturdu.

TRAC İzmir Şubesi Başkanlığı’na seçilen Hüsamettin Aksöğüt, güven ve destekleri için tüm amatör telsizcilere teşekkür etti. Görevi devraldığı Gökçe Doğan’ın (TA3TX) başkanlığında TRAC İzmir Şubesi’nin atılım dönemi yaşadığını belirten Aksöğüt, “Yönetim kurulunu oluşturan arkadaşlarımızla birlikte devraldığımız görevi ve atılımları yeni dönemde de hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi.

TRAC İzmir’in bölgedeki amatör telsizcilerin kesintisiz haberleşmesini sağlamaya yönelik hizmetler verdiğini, teknik altyapının güçlendirildiğini anlatan Hüsamettin Aksöğüt, amatör telsizci dünyasına yeni üyeler kazandırmaya, çalışmalarını daha geniş tabana ve alana yaymaya gayret edeceklerini söyledi. TRAC’ın Türkiye Afet Müdahale Planı’nda (TAMP) “haberleşme destek çözüm ortağı” olarak yer aldığını hatırlatan Aksöğüt, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Güçlü teknik altyapımızla olası afet ve acil durumlarda iletişim ve koordinasyonu sağlamak için var gücümüzle çalışacağız. Önümüzdeki dönemde amatör telsizcilerin afet bilinci ve afet haberleşmesi konusunda eğitimi çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Yerel yönetimler, çeşitli kurum ve kuruluşlarla yapılan protokoller doğrultusunda işbirliğini geliştireceğiz. TRAC İzmir Şubesi olarak arama – kurtarma faaliyetinde bulunan tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde olacağız.”