TRAC İzmir TC100YOTA etkinliklerine başladı

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) İzmir Şubesi’nde Asil Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü gençleriyle TC100YOTA etkinliğine yönelik çalışmalara başladı.

YOTA NEDİR ?
YOTA, IARU ‘da (Uluslararası Amatör Radyo Birliği) bölgelerinden hızla büyüyen genç radyo amatörlerinden oluşan bir gruptur. Amaç daha fazla gencin amatör radyoya ilgi duymasını sağlamak ve amatör radyo topluluğunu büyütmektir. Her yıl belirlenen tarihlerde farklı IARU bölgelerinden olan gençler bir ay boyunca fikir ve deneyim alışverişinde bulunmak için buluşmaktadır. Gençler, yaz kampı, okullarda sunumlar, seminer ve daha fazlası için kendi ülkelerinde gençlik etkinliklerini nasıl organize edeceklerini öğrenmektedirler. Yıl içerisinde gençler, henüz amatör telsizcilik belgesi olmayanlar da dahil olmak üzere daha fazla sayıda gençle birlikte etkinlikler düzenlemek için bir dizi bölge kampı düzenlemektedir. Ayrıca genç yarışma ekipleri, özel çağrı işaretleri ve daha birçok aktivitede bulunmakta. Hepsi daha fazla amatör radyoya ilgi duymasını sağlamak için.

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti İzmir Şubesi olarak tüm TRAC şubeleri ve genç amatörlerimizle birlikte YOTA etkinliğini büyük bir heyecanla gerçekleştirmeye başladık. Geçtiğimiz hafta sonunda Asil Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün genç izcilerini ve geleceğin radyo amatörleri ile beraber bu heyecanı paylaştık. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında genç amatörlerimiz ve adaylarımız ile birlikte havada, hem Cumhuriyet’imizin 100. yaşını kutlamak hem de onları amatörlüğün heyecanı ile tanıştırmak için aralık ayı boyunca çalışmalarımıza bekliyoruz.

TRAC İzmir Şube Başkanlığı